Sastojci:
2 jajeta
200 gr secera
12 kasika mlijeka
10 kasika ulja
12 kasika griza
12 kasika brasna
3 kasike kakaa
1/2 vrecice praska za pecivo
100 gr krupnije mljevenih oraha
Agda:
350 gr.secera
400 ml vode
Priprema:
Sve sastojke smutiti, izliti u kalup ili neku manju tepsiju (tepsija mora biti prvo pouljena pa pobrasnjena)
Peci kao i svaku revaniju,
Kad je ispecena vruću revaniju zaliti sa hladnom ili makar prohladjenom agdom.
(zalivati se treba malo po malo..najbolje uzeti kutljacu pa se njom sluziti ..jer ako se odjednom agda istrese na koru, mogla bi se potpariti i neravnomjerno upiti.)
Tako zalivenu ostaviti da se potpuno ohladi, pa je premazati šlagom od vrhnja..ili onim iz kesice..
2 jajeta
200 gr secera
12 kasika mlijeka
10 kasika ulja
12 kasika griza
12 kasika brasna
3 kasike kakaa
1/2 vrecice praska za pecivo
100 gr krupnije mljevenih oraha
Agda:
350 gr.secera
400 ml vode
Priprema:
Sve sastojke smutiti, izliti u kalup ili neku manju tepsiju (tepsija mora biti prvo pouljena pa pobrasnjena)
Peci kao i svaku revaniju,
Kad je ispecena vruću revaniju zaliti sa hladnom ili makar prohladjenom agdom.
(zalivati se treba malo po malo..najbolje uzeti kutljacu pa se njom sluziti ..jer ako se odjednom agda istrese na koru, mogla bi se potpariti i neravnomjerno upiti.)
Tako zalivenu ostaviti da se potpuno ohladi, pa je premazati šlagom od vrhnja..ili onim iz kesice..