Sastojci:
20 dkg paradajz pirea
50 dkg crnog luka
70 dkg svježe paprike
50 dkg tikvice
20 dkg raštike
1 kg svježeg paradajza
1,1 kg telećeg buta
5 g mljevenog bibera,
1,1 kg junetine
3 dl ulja
30 g soli
20 dkg riže
30 dkg putera
10 dg pavlake
20 g začina za povrće
5 g kopra
Priprema: Sarajevski sahan se sastoji od raznog povrća - tikvice, paprike, raštike, crnog luka, paradajza, koje se napune faširanim mesom, rižom i začinima. Sve kuhati odvojeno, samo paradajz ispeći u rerni. Alevu papriku i paradajz pire prepržiti na masnoći i zaliti fondom u kojem se kuhalo povrće. Punjeno povrće zaliti saftom koji je prethodno napravljen i kuhati 5 minuta. Servirati sa pavlakom.
20 dkg paradajz pirea
50 dkg crnog luka
70 dkg svježe paprike
50 dkg tikvice
20 dkg raštike
1 kg svježeg paradajza
1,1 kg telećeg buta
5 g mljevenog bibera,
1,1 kg junetine
3 dl ulja
30 g soli
20 dkg riže
30 dkg putera
10 dg pavlake
20 g začina za povrće
5 g kopra
Priprema: Sarajevski sahan se sastoji od raznog povrća - tikvice, paprike, raštike, crnog luka, paradajza, koje se napune faširanim mesom, rižom i začinima. Sve kuhati odvojeno, samo paradajz ispeći u rerni. Alevu papriku i paradajz pire prepržiti na masnoći i zaliti fondom u kojem se kuhalo povrće. Punjeno povrće zaliti saftom koji je prethodno napravljen i kuhati 5 minuta. Servirati sa pavlakom.