Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

petak, lipnja 20, 2014

Šampinjoni punjeni sirom

Sastojci:
šampinjoni
svježi sir
svježi peršin
svježi vlasac
so
biber
po želji malo mozzarele i muškatnog oraščića

Priprema:
Malo operite šampinjone, posušite ih ubrusom i odstranite im stapke.Potrebno je zagrijati pećnicu, podesite pećnicu da se grije na 200°C.Zatim sitno nasjeckajte peršin i vlasac pa ga u posudi pomiješajte sa svježim sirom.Posolite, pobiberite, dodajte muškatnog oraščića po želji i sa tom smjesom napunite šampinjone.Ako želite fini zapečeni vrh, dodajte preko sira još malo mozzarele.Potrebno je da namastite posudu u kojoj ćete ih peći i pecite dok ne poprime boju kao na slici.Poslužite toplo.
Zapečene šampinjone punjene sirom možete poslužiti kao prilog ili kao glavno jelo za vegeterijance (u tom slučaju,potrebne su veće količine).