Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

subota, lipnja 21, 2014

Punjeni Pureći uštipci

Sastojci:
500 g purećeg bijelog mesa
250 g gaude
1 crvena paprika
1 zelena paprika
50 g majoneza
kašičica ljutog senfa
so
biber
mješavina biljnih začina, ulje
Priprema:
Meso isjecite na manje šnicle, pa ih blago izlupajte(istucite).Zatim paprike očistite od sjemenki i isjecite ih na štapiće.Nakon toga potrebno je isjeći sir na tanje listove.Potom istanjenu šniclu posolite, pobiberite i pospite mješavinom biljnih začina. Sve veoma dobro utrljajte u meso, a jednu stranu namažite majonezom pomješanim sa senfom. Preko šnicle stavite po štapić crvene i zelene paprike i nekoliko kriški sira. Čvrsto umotajte i zatvorite čačkalicom. Pržite na vrelom ulju neposredno pred služenje dok rolnice ne poprime zlatnu boju.