Sastojci:
3 kašike crvenog luka
½ šolje (od 250 ml) zelenih paprika
½ ljute papričice
¼ šolje majoneze
340 gr tunjevine u konzervi
Šaka svježeg peršuna
1 kašičica crvenog vinskog sirćeta
1 kašičica senfa
2 paradajza srednje veličine, nasjeckana na tanke kriške
450 gr manjih gljiva, očišćenih, sa uklonjenim repićima (oko 16 gljiva za punjenje, srednje veličine)
2 kašike maslinovog ulja
4-5 kriški topljenog sira
So i biber
Priprema:
Rernu zagrijte na 180C. Pomješajte luk, paprike, majonezu, tunjevinu, peršun, crveno vinsko sirće i dižon senf u posudi. Dodajte so i biber po ukusu. Ostavite sa strane.
Gljive stavite u dublju posudu i pospite maslinovim uljem. (Uvaljajte ih lagano u ulje). Redajte ih na tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje (može i aluminijumskom folijom) i punite smjesom sa tunjevinom. Preko smjese stavite 1 krišku paradajza i 1 krišku topljenog sira.
Pecite 20 do 25 minuta, dok se sir ne istopi, a gljive ne ispeku. Služite toplo.
Izvor:http://lifepressmagazin.com/kulinarstvo-2/hladna-predjela-2/socne-gljive-punjene-tunjevinom/#
3 kašike crvenog luka
½ šolje (od 250 ml) zelenih paprika
½ ljute papričice
¼ šolje majoneze
340 gr tunjevine u konzervi
Šaka svježeg peršuna
1 kašičica crvenog vinskog sirćeta
1 kašičica senfa
2 paradajza srednje veličine, nasjeckana na tanke kriške
450 gr manjih gljiva, očišćenih, sa uklonjenim repićima (oko 16 gljiva za punjenje, srednje veličine)
2 kašike maslinovog ulja
4-5 kriški topljenog sira
So i biber
Priprema:
Rernu zagrijte na 180C. Pomješajte luk, paprike, majonezu, tunjevinu, peršun, crveno vinsko sirće i dižon senf u posudi. Dodajte so i biber po ukusu. Ostavite sa strane.
Gljive stavite u dublju posudu i pospite maslinovim uljem. (Uvaljajte ih lagano u ulje). Redajte ih na tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje (može i aluminijumskom folijom) i punite smjesom sa tunjevinom. Preko smjese stavite 1 krišku paradajza i 1 krišku topljenog sira.
Pecite 20 do 25 minuta, dok se sir ne istopi, a gljive ne ispeku. Služite toplo.
Izvor:http://lifepressmagazin.com/kulinarstvo-2/hladna-predjela-2/socne-gljive-punjene-tunjevinom/#