Sastojci:
500 g kora za pitu
3 jajeta
300 g sira
1 prašak za pecivo
10 kašika ključale vode
15 kašika ulja
malo soli i još
500 ml mlake vode
Priprema:
Pripremiti fil od jaja, ključale vode, ulja, sira praška za pecivo i soli.
Filom filovati po dvije kore, uviti u rolat a zatim u zvrk. Pripremljene pituljice staviti da odstoje pola sata u tepsiji u kojoj je naliveno pola litra mlake vode.
Prije pečenja pituljice premazati preostalim filom i peći na 220*C dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Pituljice poslužiti tople.
500 g kora za pitu
3 jajeta
300 g sira
1 prašak za pecivo
10 kašika ključale vode
15 kašika ulja
malo soli i još
500 ml mlake vode
Pripremiti fil od jaja, ključale vode, ulja, sira praška za pecivo i soli.
Filom filovati po dvije kore, uviti u rolat a zatim u zvrk. Pripremljene pituljice staviti da odstoje pola sata u tepsiji u kojoj je naliveno pola litra mlake vode.
Prije pečenja pituljice premazati preostalim filom i peći na 220*C dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Pituljice poslužiti tople.