Ovo varivo odlično je kada želite pojesti nešto zdravo na kašiku, a tortellini vam trebaju da “podebljate” jelo:). Vrlo ga je jednostavno pripremiti i definitivno će biti dio mog mjesesečnog menia.
Sastojci:
1 velika mrkva
50 g celera
2 čehna bijlog luka
2 srednje glavice luka
0,5 l junećeg temeljca
0,5 l vode
400 g graška
10 dag sitno nasjeckane pancete
sobiber i vegeta po želji
ulje
100 g Tortellina punjenim s mesom
Usitnite celer, mrkvu, luk i bijeli luk te sve lagano prodinstajte na ulju i panceti dok luk ne zastakli. Ulijte temeljac i vodu i dodajte grašak te pustite da kuha dok grašak ne omekani. Kada je grašak omekšao uzmite štapni mikser te usitnite ugrubo sastojke kako bi dobili gustu juhu, ali ne do kraja kako bi vam se tu i tamo vidjeli komadi povrća. Posolite i popaprite te stavite vegete po želji te pustite da kuha još 10 minuta. Za to vrijeme u slanu zakuhalu vodu stavite tortelline i skukajte ih. Juhu poslužite zajedno s tortellinima.