Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

srijeda, svibnja 21, 2014

Piletina na Florentinski

Savršen brzi ručak u nastaku..
Sastojci:
Bijelo pileće meso (prsa)2 komada, pa prepoloviti dužinski
8 malih krompirića
100 gr baby špinata
2 veća zrela paradajza
4 šnite topljenog sira
ulje-po potrebi
šparoge i limun

Priprema:
U tavi na malo ulja ispržiti (NE skroz) piletinu, malo je začiniti sa soli i biberom.
Nedopečenu piletinu staviti na lim za pečenje.
U tavu dodati špinat i kratko propržiti, samo da uvene, začiniti i složiti preko mesa, izrezati paradajza u šnite ,pa složiti odozgo preko špinata.
Na sam vrh staviti sir i tako pripremljenu piletinu staviti u rernu da se dopeče do kraja ,tj.da sir dobije rumenu boju i istopi se.
U meduvremenu u ostatku ulja ispržiti krompiriće,pa ih servirati sa piletinom !!