Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

utorak, svibnja 20, 2014

Musaka sa Tikvicama i Piletinom

Sastojci:
500 g pilećeg bijelog mesa
2 srednje tikvice/ oko 500 g/
so, mješavina začina
2 jajeta
1 dl mleka
oštro brašno po potrebi
malo ulja
Priprema:
Tikvice oljuštiti i isjeći po dužini na manje komade. Posoliti ih i ostaviti da odstoje i puste sok.
Za to vrijeme bjelo meso isjeći na manje šnicle, pa ih malo izlupati i začiniti po ukusu.
Ocedjene tikvice uvaljati u oštro brašno i malo ih propržiti navrelom ulju.
Šnicle takodje uvaljati u brašno i kratko ih propržiti na uljuda blago porumene.
Vatrostalnu posudu podmazati, pa na dno prvo poredati jedan  dio pripremljenih tikvica. Potom rasporediti dio piletine. Ponoviti postupak još jednom i završiti tikvicama.
Jaja umutiti s mlijekom, preliti musaku i peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Služiti uz sezonsku salatu po želji.