Sastojci:
1 sitno sjeckan crveni luk,
225 grama čeri paradajza,
1 mala, svježa, crvena, ljuta paprika,
1 kašičica žutog šećera,
malo aleve paprike,
1 kašika kečapa,
2 kašičice vinskog sirćeta,
2 šolje kuhanog kukuruza,
so,
crni, mljeveni biber
Priprema:
Najprije pripremiti marinadu od maslinovog ulja, limunovog soka, soli, bibera, bosiljka i peršuna.
Marinirati filete lososa i zadržiati ih jedan sat u frižideru.
Umotati filete u foliju, staviti u pleh za pečenje i peći 35 do 40 minuta na 175 °C.
Zagrijati dvije kašičice ulja na umjerenoj temperaturi, dodati luk i miješati oko 2 minute dok ne porumeni. Dodati čeri, žuti šećer, papriku, alevu papriku i miješati. Smanjiti temperaturu, poklopiti i dinstati oko 5 minuta dok paradajz ne omekša.
Staviti sve u posudu srednje veličine i ostaviti da se ohladi. Zatim dodati sirće, kečap i kukuruz i posoliti. Servirati uz losos.