Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

nedjelja, svibnja 04, 2014

Domaća Pileća Juha

Evo recepta za domaću pileću juhu, super okrepljuje i dobra je za prehladu i temperaturu.
Sastojci:
1 pile srednje veličine
3-4 mrkve
20-ak dag celera u korjenu
2 korijena peršuna
1crveni luk
6 zrna bibera
2 listića lovora
1 kašika vegete
so po ukusu
1 ili 2 jajeta
1 kašika ulja  
lišće peršuna za posipanje
i za knedlice pšenični gris po potrebi

Priprema:
Staviti veći lonac vode na šporet da voda zaključa, u vodu staviti korjenasto povrće, preprženi luk, biber i lovor.
Pile narezati na 8-12 komada i oprati hladnom vodom, kada voda zakipi dodati piletinu.
Pokriti poklopcem i pustiti da se kuha na laganoj vatri cca sat i po'.
Na pola kuhanja dodati vegetu i so u količini  po vlastitoj želji.
U međuvremenu napraviti knedle: razbiti u posudicu jedno ili dva jajeta, dobro ih razmutiti viljuškom, u jaja dodati sasvim malo soli, nasjeckano lišće peršuna i kašićicu ulja i sve dobro zamutiti. U smjesu od jaja lagano sipati gris uz neprestano miješanje da bi ušao zrak i da bi knedle bile mekane. Griz dodavati dok smjesa ne postane prečvrsta, ali i ne ostane premekana.
U ključalu, procijeđenu juhu stavljati knedlice malom kašićicom.
Sve zajedno poklopiti i kuhati još desetak minuta dok se ne skuha do kraja