Sastojci:
6 grančica peršuna
2 čehna bijelog luka
2 lovorova lista
1 kašićica crnog bibera u zrnu
1 srednje velik poriluk (samo bijeli dio)
1 kašika maslaca ili margarina
1 l vode
1 l juhe od povrća
2 srednje velike peteljke celera bjelaša
2 srednje velike mrkve
100 g graška šećerca
Priprema:
Operati, posušiti i isjeckati peršun. Očistiti bijeli luk pa ga pomiješati s peršunom, lovorovim listom i biberom.
Očistiti i oprati poriluk pa ga izrezai na kriške. Rastopiti maslac na slaboj vatri, dodati poriluk i dinstati oko 5 minuta. Potom dodati vodu, juhu od povrća i začine. Povećati temperaturu i zakuhati pokrivenu juhu.
Očistiti i oprati celer, očistiti mrkvu pa ih izrezati na štapiće veličine šibica. Dodati ih ključaloj juhi, smanjiti vatru pa kuhati povrće 5-8 minuta da omekša.
Očistite grašak šećerac od niti pa ga uzdužno, ili po želji, izrezati na 3 komada. Dodati grašak i prokuhati 1 minutu. Na kraju, poslužiti juhu.
6 grančica peršuna
2 čehna bijelog luka
2 lovorova lista
1 kašićica crnog bibera u zrnu
1 srednje velik poriluk (samo bijeli dio)
1 kašika maslaca ili margarina
1 l vode
1 l juhe od povrća
2 srednje velike peteljke celera bjelaša
2 srednje velike mrkve
100 g graška šećerca
Priprema:
Operati, posušiti i isjeckati peršun. Očistiti bijeli luk pa ga pomiješati s peršunom, lovorovim listom i biberom.
Očistiti i oprati poriluk pa ga izrezai na kriške. Rastopiti maslac na slaboj vatri, dodati poriluk i dinstati oko 5 minuta. Potom dodati vodu, juhu od povrća i začine. Povećati temperaturu i zakuhati pokrivenu juhu.
Očistiti i oprati celer, očistiti mrkvu pa ih izrezati na štapiće veličine šibica. Dodati ih ključaloj juhi, smanjiti vatru pa kuhati povrće 5-8 minuta da omekša.
Očistite grašak šećerac od niti pa ga uzdužno, ili po želji, izrezati na 3 komada. Dodati grašak i prokuhati 1 minutu. Na kraju, poslužiti juhu.