Sastojci:
6 janjećih koljenica,
2 luka,
2 mrkve,
60 ml ulja,
2 štapića celera,
10 g ruzmarina,
štapić cimeta,
750 ml goveđe juhe,
3 čehna bijelog luka,
korica od 2 narandže,
500 ml crnog vina,
60 g smeđeg šećera,
125 ml sirćeta,
200 ml umaka od paradajza
Priprema: Janjeće koljenice oprati, posušiti, natrljajti sa soli i biberom. Zapržiti ih u ulju te ih staviti u posudu s poklopcem. Na ulju propržiti luk, mrkvu, celer, bijeli luk, ruzmarin i cimet. Dodati naribanu koru narandže, vino, goveđu juhu, šećer, pastu od parajza i sirće te preliti mješavinu preko koljenica. Poklopiti i kuhati oko tri sata. Otklopiti te kuhati još pola sata. Izvaditi koljenice i zagrijati umak do vrenja te kuhati dok se količina tekućine ne prepolovi, odnosno dok se umak ne zgusne. Poslužiti s mesom i prilogom prema želji.