Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

petak, travnja 25, 2014

PAMUK PECIVO

Sastojci::
-125 gmargarina
4 kašike jogurta
1 dl mlijeka
1 kašićica soli
1 kašićica šećera
1 jaje
1 kesica suhog kvasca
550 g brašna
Fil:
dimljeno meso, kobasice, sir i sl.
Premaz:
1 žumance

Priprema:
Staviti pola brašna, so, šećer i margarin sobne temperature, dodati mlako mlijeko i kvasac te sve dobro sjediniti.
U tu masu dodati jogurt, jaje i uz postepeno dodavanje preostalog brašna umjesiti tjesto koje se ne lijepi za ruke.
Ostaviti tijesto 15 minuta na toplom mestu.
Za fil sitno isjeckati sve sto želite, a žumance umutiti za premaz.
Od nadoslog testa praviti loptice veličine mandarine, slagati ih u pleh.
Loptice premazati umućenim žumancetom.
 U svaku rupu staviti fil i dobro ga utisnuti.
Ostaviti tijesto još 15 minuta da nadolazi.
Zagrijati rernu na 200 stepeni i peći pecivo do rumene boje.
Pecivo je mekano, mozete se nadjeti i po želji i služiti za veceru, dorućak ili kao grickalicu uz pivo :)