Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

nedjelja, ožujka 16, 2014

Teleća džigerica u umaku od šampinjona

Sastojci:
-teleća džigerica 500g
-mlijeko 2dl
-so
-biber
-brašno 50g
-ulje1dl
umak
-crni luk 2gl
-šampinjoni 200g
-paradajiz pire1 kašika
-soja sos1kašika
-vegeta 1 kašika
-biber
-ulje 2 kašike
-gustin 1 kašika

Priprema
Isjeći džigericu na šnicle i potopiti je u mlijeko da odstoji bar par sati.
Staviti ulje da se ugrije, izvaditi džigericu, posušiti je, pa svaki komad uvaljati u brašno i peći na vrelom ulju. Pečene šnicle posoliti i pobiberiti.
Oljuštiti i sitno isjeći crni luk, zatim ga dinstati na zagrijanom ulju. Šampinjone isjeći na listiće i dodati luku. Dodati paradajiz pire, soja sos, vegetu i biber pa nastaviti krčkati dok šampinjoni ne omekšaju.
Razmutiti gustin u malo vode i dodati pred kraj, dobro promešati i gotov umak preliti preko šnicli od teleće džigerice. Poslužiti sa prilogom po želji.