Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

nedjelja, ožujka 09, 2014

Pizza štapići

Preukusni. Tijesto je tako prhko. Ukus pizze… 
Sastojci:
Za fil:
-200 g Ketchupa blagog
-200 g Šunke
-40 g tvrđeg sira (parmezan, trapist)
-1 kašićica Origana
Za tijesto:
-20 g svježeg kvasca
-100 ml mlijeka
-1 kašićica šećera
-700 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
 -250 g maslaca
-100 g krem sira (ili pavlake)
-1 jaje
-1 kašićica soli
Za premazivanje:
 -1jaje
Priprema:
Pripremiti fil tako da se u sjeckalicu stavi ketchup, narezana šunka, naribani sir i sve se dobro usitni. Na kraju umiješati  origano.
Kvasac zdrobiti, preliti toplim mlijekom, dodati šećer i kašićicu brašna, promiješati i ostavit da se diže 10 minuta.
U pola količine brašna dodati dignuti kvasac, omekšani maslac, krem sir ili pavlaku, jaje, so i sve dobro zamijesiti dodajući postepeno preostalo brašno.
Dobiveno tijesto odmah podijeliti na dva dijela i svaki dio razvaljati u pravougaonik debljine 0,4 cm (35x35 cm).
Prvo tijesto premazati pripremljenim filom i poklopiti drugim tijestom. Izrezati trakice (zupčastim alatom) širine 1 cm i sve prerezati po pola vodoravno.
Svaku trakicu uviti u spiralu i položiti na tepsiju (30x40 cm) obloženu papirom za pečenje.
Premazati tijesto razmućenim jajetom i peći u rerni zagrijanoj na 200 °C 20-tak minuta.
Poslužiti toplo ili hladno za razna događanja - jela s "nogu".