Sastojci:
-tijesto za pizzu na linku http://nmrecepti.blogspot.com/2014/02/tijesto-za-picu.html
-1 velika konzerva paradjza (800 g)
-4 mozzarelle (od 125 g)
-listići svježeg bosiljka
-maslinovo ulje
-so
Priprema:
Recept za tijesto je na linku:
http://nmrecepti.blogspot.com/2014/02/tijesto-za-picu.html
Za umak od paradjza: Pelate prerezati napola i staviti u cjedilo 10-ak minuta da se iscijedi voda. Zatim ih smrviti u multipraktiku. Posoliti i dodati 3 kašike maslinovog ulja.
Staviti malo ulja na sredinu okruglog pleha za pizzu, staviti kuglicu tijesta i lagano rastanjiti rukama da se pokrije cijela površina..
Staviti 4-5 kašika umaka od parajza i premazati cijelu pizzu.
Staviti da se pećeu rerni koja je prethodno zagrijana na 250°C. Peći 6-7 minuta, dok se ne počne odozdo stvarati korica. Izvaditi pizzu na tren, rasporediti na nju mozzarellu narezanu na komadiće pa vratiti u pećnicu. Mozzarella se treba rastopiti i sasvim malo zapeći, ali ne izgoriti.
Dodati koji listić svježeg bosiljka i poslužiti odmah.