Sastojci
za tijesto
- 2,5 dl vode
-125 g margarina
-150 g brašna
-1 kašika šećera
- malo soli
-4 jaja
za kremu
- 1/2 lmlijeka
-250 gšećera
-2 žumanca
-4 kašike gustina
-2 vanilin šećera
-125 g margarina
-3 dl slatke pavlake
Priprema:
U posudu sipati vodu, margarin, šećer i so pa staviti da se kuha.
Kad provri sipati brašno i miješati da se dobije jednolična masa.Ostaviti da se ohladi.
Jaja umutiti pa sipati postepeno u prohlađenu smjesu od brašna i neprekidno mutiti mikserom.
Kad se masa ujednači pomoću šprica stavljati krofne na podmazan pleh. Ne smiju biti preblizu jer će narasti.
Rernu zagrijati na 200 stepeni pa kad se krofne stave smanjiti na 180. Peći da porumene oko 40 minuta.
Za vrijeme pečenja rerna se ne smije otvarati.
Za kremu u malo hladnog mlijeka razmutiti žumanca i gustin, a ostalo mlijeko šećer i vanilin šećer staviti da se kuhaju, kad prokuha sipati razmućenu smjesu sa gustinom i miješati da se zgusne.
U ohlađenu kremu umiješati razmućeni margarin i sve dobro umutiti.
Ohlađene krofne rasjeći na pola stavljati kremu pa slatku pavlaku umućenu u šlag i poklopiti gornjim dijelom krofne.
Posuti šećerom u prahu.