Sastojci:
-4 pileća fileta (cca 700 g)
-8 kriški suhog mesa
-10-ak listova kadulje
-100 g brašna
-40 g margarina
-150 ml bijelog vina
-80 g milerama
-ekstra djevičansko maslinovo ulje
-so, bijeli biber
Priprema:
U ugrijanu tavu na dvije kašike vrućeg maslinovog ulja, dodati listove kadulje i kratko ih popržiti. Pržene listove kadulje izvaditi na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. Tavu očistitiod maslinovog ulja i u nju staviti margarin. Pileće filete narezati na tanke ploške, te na svaku staviti po jednu tanku krišku suhog mesa i učvrstiti čačkalicom. Zatim svaki komad sa donjom stranom uvaljati u brašno, malo otresti i staviti pržiti u tavu na vrući margarin. Nakon dvije-tri minute meso okrenuti na stranu s pancetom i pržiti još dvije-tri minute. Gotovo meso izvaditi na stranu na toplo, a u tavu na preostalu masnoću uliti malo bijelog vina, te miješajući pijenjačom po dnu tave skinuti karameliziran sloj od prženja mesa. Nakon što je alkohol malo ispario u tavu umiješati mileram, vratiti meso i listove kadulje, te pričekati da se sastojci još jednom ugriju.