Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

petak, veljače 28, 2014

Brze, pohovane, super sočne pileće filete

Sastojci:
-500 g pilećeg filea
-80 g brašna
-50 g škrobnog brašna (gustina)
-kašičica crvene, mljevene paprike
-1 čehno protisnutog češnjaka
-kašičica Vegete
-so, biber
-1,5 dljogurta
-1 jaje
-prezle za paniranje
-ulje za prženje
Priprema:
Pileći file narezati na tanje šnicle, bez da se batom rastanjujue, lagano ih posoliti sa svake strane.
U većoj zdjeli pomiješati brašno, gustin,crvenu papriku, češnjak,Vegetu, biber, jaje i jogurt, miješati žicom dok god se ne dobije fina glatka smjesa bez grudvica. Piletinu ravnomjerno uroniti u smjesu, pokriti posudu folijom i ostaviti piletinu u frižideru najmanje 30 min, što duže odstoji tim bolje.
Nakon što je odstajala, viljuškom vaditi komade pilećih prsa zajedno sa smjesom i uvaljati u prezlu.U tavi zagrijati ulje, stavljatie panirane komade piletine i peći sa svake strane oko 5 min.dok se ne porumene. Pečene izvaditi na kuhinjski papir da bi se ocijedio višak masnoće.
Poslužiti uz razne priloge po želji i finu sezonsku salatu.