Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

ponedjeljak, veljače 03, 2014

Knedle sa Šljivama

Sastojci:
1 kg kromira u ljusci
1/2 kg sljiva
150 gr brasna
60 gr griza
1 kašika omeksalog maslaca
2 jajeta
malo soli
Za posuti:
mrvice,orasi,maslac,secer,cimet-po potrebi

Priprema:
Krompir kuhan u ljusci ocistimo i propasiramo.
Dodamo maslac, jaja, griz i brasno. Posolimo i zamijesimo tijesto.
Od pripremljenog tijesta radimo knedle koje punimo sa sljivama, izvadimo im kospicu.
U svaku sljivu stavimo malo secera, ako su kisele.
Knedle kuhamo u zasoljenoj vodi.
Dok se knedle kuhaju, pripremimo smjesu za posipanj
Na rastopljenom maslacu preprzimo  mrvice, krupno isjeckane orahe, secer i cimet pa time prelijemo kuhane knedle.