Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

subota, kolovoza 03, 2013

Čokoladna krema sa malinama

Sastojci ( za 4 osobe):
-10 dkg čokolade za kuhanje
-25 dkg maskarponea
-oko 1,25 dcl mlijeka
-3 – 4 kašike šećera
-35 dkg svježeg sira (10% masnoće)
-1 vrećica vanilin šećera
-nekoliko kapi limunovog soka
-12,5 dkg svježih malina (ili neko drugo svježe voće)
 Priprema:
Čokoladu grubo narezati i na pari rastopiti. Maskarpone i mlijeko kremasto izmiješati. Šećer, svježi sir, vanilin šećer i nekoliko kapi limunovog soka dodati maskarpone smjesi. Dobro izmiješati. Rastopljenu čokoladu dodati u kremu i malo promiješati (ne potpuno – mora izgledati kao mramorni kolač). Raspodijeliti po desertnim čašama i odmah servirati (čokolada se ne smije stvrdnuti). Ukrasiti malinama ili nekim drugim svježim voćem.
http://www.ljiljananieder.com