Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

subota, srpnja 20, 2013

Pečene Pastrmke i krompir salata

Evo nas na vikendici blizu ribnjaka, pa kupili 2 svježe pastrmke. To je današnji ručak, dok se ribe peku..evo recepta.. :)

Sastojci

Krompir salata
-4 kom krompira
-2 struka mladog crnog luka
-1 struk mladog bijelog luka
-1kom paradajza
-1 veza peršuna
-1kom sok limuna
-1 kašičica soli
-malo bibera
-4 kašike maslinovog ulja

Pečena pastrmka
-4 kom pastrmki od oko 300g
-1 kom kore i soka od  limuna
-malo bibera
-1 kaščica mrvljenog suhog ruzmarina
-4 kašike maslinovog ulja
-1 kašičica soli
Priprema
Za pripremu ovog ručka treba odvojiti oko sat vremena.
Prvo očistiti krompir, isjeckati na kockice i obariti u slanoj vodi. Isjeckati luk, peršun i paradajz.
So i biber sjediniti sa uljem i sokom od limuna. Obaren krompir topao sjediniti sa ostalim povrćem i sve začiniti.Servirati na listovima zelene salate.
Izmješati ulje, sok od limuna, ruzmarin, biber i so. Ovom smjesom natrljati pastrmke i poredati u pleh za pečenje. Peći na 180oC, 40 minuta.