Sastojci:
-3 fileta oslića ili bilo koje druge ribe
-50 dkg krumpira
-2-3 žlice maslinova ulja
-po želji češnjaka
-po želji peršuna
-soli,bibera
Priprema
Očistimo krompir, narežemo ga na kockice, posolimo i stavimo da se kuha. Dok se krompir kuha na tavi propržimo filete. Kad je krompir kuhan, procijeditmo ga, dodamo maslinovo ulje i po želji češnjaka i peršuna. Sve to lijepo izmiksamo da bude kao pire. U izmiksani krompir dodamo na komadiće izmrvljene filete ribe, posolimo, pobibnerimo i ako želimo dodamo još češnjaka i peršuna. Sve izmješamo. Potom namočimo dlanove (jer je smjesa malo ljepljiva) i uzimamo komade te smjese te oblikujemo kuglice, malo ih spljoštimo i slažemo ih na tacnu.Sada ih ispaniramo, dakle, idu u brašno, jaja, mrvice. Stavljamo ih na vruće ulje.Treba im vrlo kratko da budu gotove, tj. samo da poprimi malo zlaćane boje. Uz ovo je dovoljno servirati malo zelene salate i čašu vina :)
-3 fileta oslića ili bilo koje druge ribe
-50 dkg krumpira
-2-3 žlice maslinova ulja
-po želji češnjaka
-po želji peršuna
-soli,bibera
Priprema
Očistimo krompir, narežemo ga na kockice, posolimo i stavimo da se kuha. Dok se krompir kuha na tavi propržimo filete. Kad je krompir kuhan, procijeditmo ga, dodamo maslinovo ulje i po želji češnjaka i peršuna. Sve to lijepo izmiksamo da bude kao pire. U izmiksani krompir dodamo na komadiće izmrvljene filete ribe, posolimo, pobibnerimo i ako želimo dodamo još češnjaka i peršuna. Sve izmješamo. Potom namočimo dlanove (jer je smjesa malo ljepljiva) i uzimamo komade te smjese te oblikujemo kuglice, malo ih spljoštimo i slažemo ih na tacnu.Sada ih ispaniramo, dakle, idu u brašno, jaja, mrvice. Stavljamo ih na vruće ulje.Treba im vrlo kratko da budu gotove, tj. samo da poprimi malo zlaćane boje. Uz ovo je dovoljno servirati malo zelene salate i čašu vina :)