Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

četvrtak, siječnja 10, 2013

Šampinjoni Punjeni Argetom

Sastojci (za četiri osobe):
- Argeta pureća pašteta (dva komada)
- biber
- maslinovo ulje
- nascjekani origano - 1 kašićica
- češnjak - 1 češanj
- luk - 50 g
- šampinjoni - 600 g
- sol
- sirni namaz
- naribani parmezan - 50 g
Priprema:

Očistimo luk te ga narežiemo i popržimo na maslinovu ulju, dodamo očišćeni i nasjeckani češnjak, ohladimo i umiješamo u paštetu. Dodamo sirni namaz, peršun, origano, papar i po želji sol.
Šampinjone očistimo, uklonimo stapke, a klobuke položimo gornjom stranom na tavu. Šampinjone posolimo i pobiberimo, pa otvore napunimo pripremljenim nadjevom, pospemo naribanim parmezanom i 20 minuta pećemo u pećnici na 180 C.
Poslužimo kao toplo predjelo na radiču narezanom na rezance, začinimo s nekoliko kapi maslinova ulja i ako želimo sirćeta.