Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

srijeda, siječnja 09, 2013

Pileći File u Juhi od Šampinjona

Sastojci:
-500 g pilećih prsa
-1 vrećica krem juhe od gljiva ili šampinjona
-500 ml vrhnja za kuhanje
-1,5 dcl mlijeka
-malo soli
-naribani sir

Priprema:
Pileća prsa izrežemo na komade i svaki komad malo posolimo te uvaljamo u smjesu krem juhe. Ne solimo previše, jer je smjesa za juhu već dovoljno slana. Poslažemo komade piletine u vatrostalnu zdjelu i prelijemo vrhnjem za kuhanje i mlijekom. Preko toga naribamo sir.
Prekrijemo folijom i stavimo da se peće 15-ak min.
Skinemo foliju i pećemo još 10-15 min dok sir malo ne porumeni.
 Kao prilog možemo poslužiti rižu, špagete, makarone, pomfrit ili krompir pire. Sve kombinacije su vrlo ukusne.