Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

srijeda, siječnja 09, 2013

BREAD PUDDING

Sastojci:
300 g dan, dva starog bijelog hljeba
6 dl mlijeka
4 jaja
50 g maslaca/margarina
150 g šećera (moglo je i 100 g, bilo je preslatko)
3 vanilin šećera
100 g suhog grožđa
pola kašičice cimeta
                        

Priprema:
Hljeb isjeći na kockice. Jaja umutiti kašikom, dodati šećer, cimet i dvije kesice vanilin šećera. Otopiti maslac, prohladiti ga i umiješati u smjesu jaja i mlijeka.
Polovinu kockica hljeba staviti u tepsiju,  zaliti polovinom smjese, posuti suhim grožđem, dodati ostatak hljeba i zaliti ostatkom jaja i mlijeka. Pritisniti da se sve kockice natope i ostaviti 20ak minuta da odstoji, da se zagrije rerna.
Prije pečenja posuti preostalom kesicom vanilin šećera.
Peći na 180 stepeni oko 35 minuta.