1 šoljica riže dugog zrna
1 šoljica mrkve narezane na štapiće
1 šoljica graška
1 šoljica Kukuruza šećerca Podravka
1 veća mesnata crvena paprika narezane na štapiće
1 glavica luka sitno narezanog
1 kocka povrtne juhe
1 čehno bijelog luka
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Na zagrijanom maslinovom ulju propržite luk dok ne uvene, dodajte mrkvu i papriku i dinstajte.
Kada je povrće na pola gotovo dodajte rižu i propržite 1 minutu, dodajte grašak, kukuruz šećerac i 1 bijeli luk pa zalijte vodom, dodajte kocku povrtne juhe, još malo soli i bibera.
Nakon što riža zakuha, smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta, ugasite i ostavite poklopljeno da riža nabubri.
Izvor: http://www.coolinarika.com/