Sastojci:
700 g janjetine
2 mrkve
1 komorač
1 veći luk
2 čehna bijelog luka
lovorov list
peršunov list
4-5 cherry-ja ili konzerva pelata
so
biber
maslinovo ulje
Priprema:
Janjetinu isjecite na manje komade. Mrkvu ogulite i narežite na male kolutiće. Koromač izrežite na tanke kriške. Na maslinovom ulju zažutite luk, a kada postane staklast, dodajte mrkvu i koromač pa dinstajte nekoliko minuta. U lonac potom stavite izrezano meso, kratko ga popecite, dodajte paradajz, peršunov list, lovor, bijeli luk pa podlijte vodom ili temeljcem i pustite da se dinsta uz povremeno podlivanje dok meso posve ne omekša. Posolite i pobiberite. U posebnoj posudi skuhajte krompir i poslužite ga uz gulaš. Umjesto krompira dobro će pasati i njoki, rigatoni, penne ili veliki pužići. Servirajte posuto parmezanom i peršunovim listom ili bosiljkom.
Izvor: http://dobrahrana.jutarnji.hr/