Sastojci:
500 g špinata
1 kašičica soli
150g tvrdog sira (ili kisele pavlake, mladog sira)
2 jajeta 1
kašika kisele pavlake
350-400g bijelog kukuruznog brašna
100g otopljenog maslaca
100ml mleka
Priprema:
Špinat oprati i sitno isjeckati. Staviti u posudu i posoliti.
Sir izgnječiti i dodati jaja. To dodati u špinat i izmješati. Zatim u to dodati pavlaku, mlijeko, pa onda brašno i na kraju maslac. Sve dobro izmješati rukom ili mikserom i naliti u tepsiju, koju ste predhodno podmazali sa malo otopljenog maslaca.
Peći oko 20min na 200 C, tj. dok ne porumeni.
Zeljanik možete premazati pavlakom, a služite obavezno uz jogurt ili kiselo mlijeko
Izvor: www.coolinarika.com
500 g špinata
1 kašičica soli
150g tvrdog sira (ili kisele pavlake, mladog sira)
2 jajeta 1
kašika kisele pavlake
350-400g bijelog kukuruznog brašna
100g otopljenog maslaca
100ml mleka
Priprema:
Špinat oprati i sitno isjeckati. Staviti u posudu i posoliti.
Sir izgnječiti i dodati jaja. To dodati u špinat i izmješati. Zatim u to dodati pavlaku, mlijeko, pa onda brašno i na kraju maslac. Sve dobro izmješati rukom ili mikserom i naliti u tepsiju, koju ste predhodno podmazali sa malo otopljenog maslaca.
Peći oko 20min na 200 C, tj. dok ne porumeni.
Zeljanik možete premazati pavlakom, a služite obavezno uz jogurt ili kiselo mlijeko
Izvor: www.coolinarika.com