Evo kako da vaša uskršnja jaja ove godine izgledaju baš kao nekad bakina...
Sastojci:
Jaja
Travke ubrane u dvorištu
Ljuske crnog luka
Najlon čarape
Konac
Makaze
Postupak:
Pripremite jaja, travčice, makaze, čarape i konac
Stavite travku na jaje
Isjecite čarapu
Obmotajte jaje čarapom i vežite koncem na čvor. Dobro zategnite
Stavite ljuske luka u šerpu, pa poredajte jaja.
Sipajte vodu taman toliko da jaja budu potopljena. Kuhajte 20-ak minuta.
Provjerite na momenat da li je jaje počelo da prima boju.
Kada su skuhana, izvadite ih iz lonca. Isjecite i skinite čarapu, a potom i travke.
Skuhana jaja premažite uljem da bi se bolje sijala. Stavite u korpicu.
Sastojci:
Jaja
Travke ubrane u dvorištu
Ljuske crnog luka
Najlon čarape
Konac
Makaze
Postupak:
Pripremite jaja, travčice, makaze, čarape i konac
Stavite travku na jaje
Isjecite čarapu
Obmotajte jaje čarapom i vežite koncem na čvor. Dobro zategnite
Stavite ljuske luka u šerpu, pa poredajte jaja.
Sipajte vodu taman toliko da jaja budu potopljena. Kuhajte 20-ak minuta.
Provjerite na momenat da li je jaje počelo da prima boju.
Kada su skuhana, izvadite ih iz lonca. Isjecite i skinite čarapu, a potom i travke.
Skuhana jaja premažite uljem da bi se bolje sijala. Stavite u korpicu.