Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

četvrtak, rujna 05, 2019

Posna Čorba sa Paradajzom i Bosiljkom - Italijanski Recept

Idealna čorba za svaki period.
Sastojci:
1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
30 g putera
1 srednji luk, sitno isjeckan
1.2 kg pelata
so i biber po ukusu
1 l povrtnog temeljca
20 listova svježeg bosiljka


Priprema:
Zagrijte ekstra djevičansko maslinovo ulje i puter u loncu. Dodajte isjeckan luk i dinstajte ga nekoliko minuta na srednjoj vatri. Sipajte paradajz iz konzerve. Dodajte so i biber po ukusu. Poklopite čorbu i kuhajte je dok ne počne da vri, a onda još pola sata na tihoj vatri. Sklonite čorbu sa vatre, ukoliko želite da bude gušća dodajte joj dvije kašike brašna, potom svježi bosiljak i to izmiksajte štapnim mikserom. Čorba je spremna za služenje.