Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

četvrtak, travnja 27, 2017

Slatka i Jednostavna: Rolada s Marmeladom

Svevremenski klasik kojeg svako mora probati barem jednom uživotu!
Ovu sjajnu roladu, jednom kada probate, htjet ćete je raditi stalno! Jednostavna je, sočna i ukusna.

Možete je puniti marmeladom kojom želite, no mi predlažemo onu s višnjom jer se baš savršeno slaže s mekim biskvitom koji ju obavija.

Poslužite za doručak ili popodnevni čaj i uživajte u ovom divnom desertu.

Sastojci:
Puter
300 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
6 kašika šećera
150 g margarina
200 ml mlijeka
450 g marmelade od višnje
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Zagrijati rernu na 200 stepeni
Papir za pečenje odrezati na komad veličine 45 x 35 cm i namazati ga puterom.
Od brašna, praška za pecivo, šećera, margarina i mlijeka umijesiti tijesto u posudi pa ga prebaciti na pobrašnjenu površinu i mijesiti još par minuta
Razvući ga  u oblik pravokutnika veličine 40 x 30 cm i prebaciti pomoću valjka na premazan papir za pečenje
Namazati marmeladom (bit će je dosta) i od jednog kraja papira rolati prema unutra dok se cijelo tijesto nije zarolalo.
Papir za pečenje čvrsto zamotati oko rolade i potom je još zamotati u aluminijsku foliju
Staviti u posudu za pečenje mesnog pečenja koja ima rešetku jer rolada treba biti na rešetki, a u donji dio se ulije vruća voda, ali voda ne smije dirati foliju kojom je zamotana rolada (ako nemate ovakvu posudu za pečenje s metalnom rešetkom, možete staviti roladu u kalup za kruh pa u veću posudu za pečenje u koju ćete onda staviti vodu
Peći u zagrijanoj rerni 1 h i 10 minuta, odnosno, dok čačkalica zabodena u roladu ne izađe čista (ne smije biti tijesta, marmelade će biti sigurno)
Poslužiti toplo
Izvor:http://gastro.24sata.hr/