Sastojci:
12 srednjih krompira (625 g)
1 veca mrkva (80 g)
1 luk (70 g)
250 g rize
700 ml supe u kojoj ce se kuhati piletina
2-3 pileca bataka,ili drugo pilece meso
biber
vegeta
mljevena,crvena paprika
150 g tecnog vrhnja
2 paradajza (po želji)
Priprema:
Staviti pilece meso u vecu serpu, naliti sa vodom, dodati malo soli,mljevenu crvenu papriku i staviti na stednjak da se kuha oko 30-tak minuta.
Utom dok se piletina kuha pripremiti sve ostale sastojke, rizu oprati i staviti u vodu da odstoji, krompir isjeci na cetvrtine, luk na sitnije, mrkvu na kocke, ili po zelji.
U vatrostalnu posudu, ili tepsiju staviti rizu, krompir, luk, pa naliti sa onih 700 ml tekucine,tecnocsti u kojoj se kuhala piletina,dobro izmjesati,zaciniti sa vegetom, paprikom, po zelji biberom.
Preko raspodjeliti piletinu i staviti Pirjan da se pece na 180°C nekih 25-30 minuta, pa sad preliti sa tecnim vrhnjem i vratiti dalje da se pece dok krompirici ne omeksaju.
Izvor:http://www.coolinarika.com/