Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

srijeda, siječnja 28, 2015

Pita sa Sirom na Brzaka

Sastojci:
500 gr kora za pitu
450 gr svježeg sira
2 jajeta
350 ml jogurta
100 ml vrhnja za kuhanje
2 kašike kiselog vrhnja
100 ml ulja
1/2 praška za pecivo
2 kašike margarina za mazanje
malo susama
po ukusu soli

Priprema:
Umutiti jaja, dodati sir, prašak za pecivo, jogurt, kiselo vrhnje, ulje i vrhnje za kuhanje. Sve dobro sjediniti.
Posoliti, po ukusu. Kore za pitu, zarolane, rezati na parčad, prst debljine.
Narezane kore dodati u smjesu sa jajima i sirom, pa promiješati.
Izliti u manji pleh, premazan margarinom. Otopiti margarin za mazanje, pa premazati preko.
Posuti susamom. Peći na 200 C, oko 40 minuta.
Pečenu pitu ostaviti 5 minuta, prekrivenu, pa rezati na parčad.
Poslužiti toplu, uz jogurt i salatu!