Sastojci:
1 paket lisnatog tijesta (2 zamrznute pločice)
1 većiča pileći file
so,
biber
malo iskosani peršun
1 konzerva od 400 ml.šampinjona
3 kašike kiselog vrhnja
sir nariban gauda sir količina po potrebi
ulje za prodinstati piletinu
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Lisnato tijesto odmrznuti i obje pločice razvucite u pravougaonik malo ih prstima na nekoliko mjesta namažite vodom da se mogu lako zaljepiti, i stavite jedno na drugo i pritisnite da se zalijepe.
Nekom većom posudom ( veću od čaše) izrežite krugove a sa čašom na sredini samo lagano napravite otisak kruga.
Meso narežite na sitne kockice i ispržite na ulju, posoliti i pobiberiti. Dodati šampinjone, 3 kašike kiselog vrhnja i iskosani peršun i od te smjese stavljati na sredini kruga 2 kašike. Odozgo stavite naribani topljivi sir i pecite 15-20 min na 200 stepeni. Poslužite toplo ili hladno.
Mogu se raditi i torkutići po želji,