Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

ponedjeljak, siječnja 05, 2015

Breskvice

Breskvice su poznate kao ukusan i prije svega kolač zanimljivog izgleda.
Sastojci:
Tijesto:
1 vanilija
2 jajeta
1 prašak za pecivo
2 kašike ulja
30 dag šećera u prahu
45 dag brašna
20 dag margarina
2 kašike mlijeka
Fil:
15 dag mljevenih oraha
15 dag margarina
2 jajeta
15 dag šećera
1 kašika ruma
1 dl soka od breskve
par kockica čokolade

Priprema:
Brašno, margarin te sve ostalo umiješate u glatku smjesu te ostavite tijesto da odstoji barem dva sata. Nakon toga možete krenuti sa spremanjem kuglica od tijesta koje ćete poslagati u pleh. Temperaturu namjestite na 180 stepeni.
Kada se ohlade izdubimo ih i pripremimo za punjenje smjesom: Kuhati  jaja, šećer i vaniliju. otprilike pet minuta, te umiješati orahe, čokoladu i margarin. Napuniti breskvice, spojiti ih i staviti da se hlade. Uzeti sok od breskve, prokuhati ga i premazati po breskvicama.