Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

nedjelja, studenoga 30, 2014

Teleće Šnicle u Sosu

Sastojci:
6 telećih šnicli
suhi začin i so
brašno
ulje
200 gr šampinjona
1 kašika pavlake i
1/2 kašičice senfa

Priprema:
Šnicle blago izlupati pa ih posoliti i posuti suvim začinom.  Svaku uviti u brašno pa na vrelom ulju propržiti sa obe stane, da fino porumene.
Uzeti širu šerpu pa poslagati ih i naliti vode.
Staviti šnicle da se dinstaju na laganoj vatri. Ne mešati ih nego prodrmati šerpu.
Posle pola sata dodati šampinjone isečene na sitne listiće i nastaviti dinstanje.
U toku dinstanja jednom ih okrenuti.
Na kraju, kad su omekanile i šampinjoni se skuhali, a voda isparila i napravio se sos dodajemo pavlaku i senf pa kašikom u sosu razbijamo pavlaku i drmamo šerpu.
Ako je pregusto uspite malo vode, a ako vam je prerijetko dodajte jednu kašiku brašna razmućenu sa malo vode, pa prokrčkajte još malo.
Teleće šnicle u sosu poslužite tople.