Sastojci:
Za tijesto:
20 dag brašna
20 dag kiselog vrhnja
2 jajeta
1 dl mlake vode
2 kašikice praška za pecivo
3 kašike ulja
kašikica soli
Za mesni umak:
60 dag mljevenog mesa
1 luk
1 kašikica mljevene crvene paprike
vegeta, so, biber (po želji)
15 dag naribanog sira trapista (gouda ili neki slični)
Priprema:
Na malo ulja dinstati nasjeckani luk, dodati meso pa ga uz miješanje kratko prepržiti.
Začiniti po želji biberom, soli i vegetom, dodati mljevenu crvenu papriku, politi s malo vode i dinstati 15-tak minuta.
Na kraju umiješati polovicu ribanog sira.
Za tijesto mutiti jaja, dodati ulje i vrhnje pa postepeno dodavati brašno, vodu, so i prašak za pecivo. Miješati dok se ne dobije ujednačena glatka masa nešto gušća nego za palačinke.
Polovicu tijesta rasporediti po nauljenom i pobrašnjenom limu (ili vatrostalnoj posudi) pa staviti u zagrijanu rernu i peći na 180℃ na nekih 10-tak minuta. Izvaditi iz rerne, rasporediti mesni umak, preliti ostatkom tijesta, posipati ostatkom sira i vratiti u rernu da se zapeče do kraja i dok lijepo ne porumeni. (oko 25-30 min)
Poslužiti uz jogurt, vrhnje ili neku drugu salatu po želji.
Izvor: http://recipeci.com/