Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

nedjelja, listopada 19, 2014

Pljeskavice od Karfiola

Sastojci:
2 glavice karfiola
3 čehna bijelog luka
šolja brašna
2 jajeta
150 g kačkavalja
kašika peršuna
1/3 šolje tople vode
na vrh kašičice soli i bibera
maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Karfiol obarite u vodi dok ne omekša, oko 5-6 minuta. Ocjedite i isperite hladnom vodom. Zatim isjecite na sitne komade.
U posebnoj posudi pomješajte karfiol, brašno, bijeli luk, umućena jaja, narendan tvrdi sir, peršun, so i biber. Dodajte vodu i izmješajte sastojoke dok se ne sjedine. Smjesa treba biti dovoljno gusta da se pljeskavice mogu lijepo izliti (poput smjese za uštipke). Pljeskavice pržite na maslinovom ulju.Služiti uz krompir pire.
Izvor: http://www.stvarukusa.rs/