Sastojci:
150 g palente
1 kašika margarina
300 g pilećeg parizera
250 g mladog sira
100 g crnih maslina bez košpica
so
Priprema:
Palentu skuhati u slanoj vodi sa kašikom margarina prema uputstvu sa kesice.
Tepsiju nauljiti i u nju razliti pripremljenu palentu tako da debljina sloja bude 5 mm pa ostaviti da se ohladi.
Mladi sir i pileći parizer iseći na kriške debljine 5 mm.
Modlo
m na palenti, siru i parizeru izvaditi odgovarajuće oblike.
Slagati naizmjenično palentu, parizer, sir i na kraju palentu tako da oblikovana srca prianjaju jedno na drugo. Svaku gomilicu probosti čačkalicom sa maslinom.
150 g palente
1 kašika margarina
300 g pilećeg parizera
250 g mladog sira
100 g crnih maslina bez košpica
so
Priprema:
Palentu skuhati u slanoj vodi sa kašikom margarina prema uputstvu sa kesice.
Tepsiju nauljiti i u nju razliti pripremljenu palentu tako da debljina sloja bude 5 mm pa ostaviti da se ohladi.
Mladi sir i pileći parizer iseći na kriške debljine 5 mm.
Modlo
m na palenti, siru i parizeru izvaditi odgovarajuće oblike.
Slagati naizmjenično palentu, parizer, sir i na kraju palentu tako da oblikovana srca prianjaju jedno na drugo. Svaku gomilicu probosti čačkalicom sa maslinom.