Sastojci:
kilogram mljevenog pilećeg mesa
3 kašike pavlake
2 kašike krem-sira
2 kašike putera
4 kriške hljeba
3 jajeta
kašika biljnog začina
So
biber
prezla
Priprema:
Sredinu hljeba potopiti u malo mlijeka i dobro ocjediti. Pomješati s mesom, pavlakom, krem-sirom, omekšalim puterom, začiniti i ostaviti smjesu oko sat vremena da odstoji u frižideru. Oblikovati pljeskavice, umakati ih u prezli i umućena jaja i pržiti na vrelom ulju.
Faširane šnicle neće imati neravnine i pukotine ako se tokom prženja češće obrću.
kilogram mljevenog pilećeg mesa
3 kašike pavlake
2 kašike krem-sira
2 kašike putera
4 kriške hljeba
3 jajeta
kašika biljnog začina
So
biber
prezla
Priprema:
Sredinu hljeba potopiti u malo mlijeka i dobro ocjediti. Pomješati s mesom, pavlakom, krem-sirom, omekšalim puterom, začiniti i ostaviti smjesu oko sat vremena da odstoji u frižideru. Oblikovati pljeskavice, umakati ih u prezli i umućena jaja i pržiti na vrelom ulju.
Faširane šnicle neće imati neravnine i pukotine ako se tokom prženja češće obrću.