Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

ponedjeljak, lipnja 09, 2014

Palačinke sa Špinatom i Sirom

Sastojci:
Mješavina za palačinke
palačinke
 ulje za pečenje palačinki
20 g maslaca
200 ml vrhnja za kuhanje
2 kašike limunovog soka
so
biber
Za fil:
300 g špinata
200 g svježeg sira
100 g naribanog sira edamera
1 čehno bijelog luka
2 kašike kiselog vrhnja


Priprema:
Ispeći palačinke promjera oko 15 cm.
Ostaviti ih na toplom mjestu, a za to vrijeme pripremiti fil. Špinat oprati, kratko prokuhati (blanširati) i ocijediti.
Svježi sir pomiješati s pola količine naribanog sira edamera, protisnutim bijelim lukom i vrhnjem.
Svaku palačinku premazati pripremljenim filom, staviti 1-2 lista pripremljenog špinata, posuti s malo preostalog naribanog sira, a zatim palačinku zarolati. Isto učiniti s preostalim namirnicama.
U široj tavi otopiti maslac, staviti pripremljene palačinke i kratko ih zapeći. Dodati vrhnje za kuhanje, limunov sok i po potrebi umak malo posoliti i popapriti.
Palačinke slagati u tavu na otopljeni maslac tako da se spoj palačinke okrene prema dole. Na taj način rub će se zapeći i spriječit će se curenje sadržaja iz palačinki.