Sastojci:
500 g kora za pitu
500 g očišćenog špinata
125 g putera
300 g Feta sira
3 jajeta
po ukusu soli,
bjelog luka,
začina/bosiljak, ruzmarin i sl
Priprema:
Na 25 g rastopljeno putera prodinstati sitno isjeckani špinat sa začinima po ukusu.Malo prohladiti i dodati jaja i sir.Smjesu dobro umutiti.Ostatak putera rastopiti, ali da ne proključa i time ce se zalivati kore.Podmazati pleh puterom i slagati pitu. Svaki red premazati rastopljenim puterom, na svaku treću stavljati fil i tako dok se sve ne potroši.Zasjeći parčad željene veličine, preliti sa malo rastopljenog putera,
a bilo bi dobro da vam je ostalo i malo fila za po vrhu.Složiti pitu u toplu rernu i peći na 200 stepeni dok se ne zarumeni.Ako volite hrskavu pitu ne treba je prekriti ovlaženom krpom poslije pečenja.
500 g kora za pitu
500 g očišćenog špinata
125 g putera
300 g Feta sira
3 jajeta
po ukusu soli,
bjelog luka,
začina/bosiljak, ruzmarin i sl
Na 25 g rastopljeno putera prodinstati sitno isjeckani špinat sa začinima po ukusu.Malo prohladiti i dodati jaja i sir.Smjesu dobro umutiti.Ostatak putera rastopiti, ali da ne proključa i time ce se zalivati kore.Podmazati pleh puterom i slagati pitu. Svaki red premazati rastopljenim puterom, na svaku treću stavljati fil i tako dok se sve ne potroši.Zasjeći parčad željene veličine, preliti sa malo rastopljenog putera,
a bilo bi dobro da vam je ostalo i malo fila za po vrhu.Složiti pitu u toplu rernu i peći na 200 stepeni dok se ne zarumeni.Ako volite hrskavu pitu ne treba je prekriti ovlaženom krpom poslije pečenja.