Sastojci:
0,5 kg mljevenog mesa
1 manja glavica luka
2 kašike riže (skuhati skoro do kraja)
2 kašike prezle
1 jaje
so, biber, mljevena paprika
1 l vode
so, vegeta, ulje
1,5 kašika brašna
1-1,5 kašika mljevene paprike
Priprema:
Naerendati manju glavicu luka, dodati meso, rižu, 2 kašike prezle, so, biber, vegetu, mljevenu papriku i jaje, pa napraviti loptice.
U šerpi zakuhati vodu i začine, ubaciti ćufte ostaviti da se kuhaju dok se napravi zaprška (oko 5 min).
Na tavi ugrijati ulje, upržiti brašno i papriku, al ne previše.
Dodati u ćufte i kuhati još pola sata.
Prilozi mogu biti tjestenina, pire ili riža.
0,5 kg mljevenog mesa
1 manja glavica luka
2 kašike riže (skuhati skoro do kraja)
2 kašike prezle
1 jaje
so, biber, mljevena paprika
1 l vode
so, vegeta, ulje
1,5 kašika brašna
1-1,5 kašika mljevene paprike
Priprema:
Naerendati manju glavicu luka, dodati meso, rižu, 2 kašike prezle, so, biber, vegetu, mljevenu papriku i jaje, pa napraviti loptice.
U šerpi zakuhati vodu i začine, ubaciti ćufte ostaviti da se kuhaju dok se napravi zaprška (oko 5 min).
Na tavi ugrijati ulje, upržiti brašno i papriku, al ne previše.
Dodati u ćufte i kuhati još pola sata.
Prilozi mogu biti tjestenina, pire ili riža.