Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

ponedjeljak, svibnja 26, 2014

Ruske kape - Šubarice :)

Sastojci:
biskvit:
 8 jaja - odvojiti zumanca od bjelanaca
250 gr secera
8 kašika mlake vode
250 gr brasna
1 prasak za pecivo
2 zlice kakaa

Priprema:
U zdjeli izmutiti jaja i secera,pa dodati sve ostale sastojke .
Sipati smjesu u veliku tepsiju postavljenu papirom za pecenje ili premazati masnocom i posuti brasnom i peci na 200C oko 25 minuta...probati cackalicom da li je gotovo.
Pecen biskvit izvaditi na da hladi.
Fil:
500 ml mlijeka
5 kašika  brasna (3 kašike obicnog brasna + 2 zl.gustina)
150 secera
250 gr maslaca
kokos i cokolada za ukrasavanje
Priprema:
U serpu staviti mlijeko,odvojiti malo da se razmuti brasno i secr,pa tako razmuceno,bez grudvica sipati u provrelo mlijeko. Skuhati fil i ostaviti da se prohladi .
Dodati maslac i dobro izraditi fil,da se dobije fina svilenkasta krema.
Od biskvita koji se prohladio,casicom ili nekim drugim okruglim pomagalom,vaditi krugove.
svaki krug presjeci na pola,premazati filom, spojiti , zatim premazati i okolo, uvaljati u kokos i odloziti na stranu. Uraditi isto tako i sa preostalim okruglim biskvitima.
Otopiti cokoladu na pari u i dodati malo ulja.
Malom kašićicom polako popuniti vrh svake subarice.
Pustiti da se cokolada stegne.





..