Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

subota, svibnja 17, 2014

Bosanska Pita Gužvara

Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g kravljeg sira
 1 dl  ulja
1 dl jorurta
1 dl kisele vode
4 jajeta
Priprema:
Umutiti jaja, dodati sir i sve dobro sjediniti.
Dodati tečne sastojke i napraviti smjesu.
Na dno podmazanog okruglog pleha staviti jednu koru, malo je premazati filom, staviti i drugu koru, a ostale kore zgužvati u ruci, namoćiti filom i redati po dnu pleha. Ne sabijati kore i ostaviti im prostora da se lijepo
rašire tokom pečenja. Za vrh ostaviti 2 kore i složiti ih kao i prve dvije.
Po vrhu kore staviti malo fila, zasjeći oštrim nožem na 4 djela i peći gužvaru na 200 stepeni do rumene boje.
Isključiti rernu i ostaviti gužvaru još desetak minuta u toploj rerni.