Sastojci:
oko 400 grama (dva komada) pilećeg filea
dva tanka parčeta šunke
4 parčeta tanko narezanog kačkavalja
dve kašike kajmaka
4-5 kašika brašna
10-ak kašika prezle
jedno jaje
dve kašike parmezana
so i biber po ukusu
Za Preliv:
50-ak ml pavlake za kuvanje
dva parčeta nekog mekšeg kačkavalja (onaj u listićima za tost) ili topljenog sira za mazanje ili plavi sir..
Priprema:
Komad belog mesa rasjeći uzduž, da ostane oko 1cm da drži dva dijela zajedno. Dobro izlupati i istanjiti kuharskim čekićem. Posoliti, pobiberiti.
Na sredinu tako pripremljenog parčeta mesa staviti kačkavalj, šunku, pa opet kačkavalj.
Razmazati po tome i kašiku kajmaka. Srolati.
Dobijene rolne uvaljati u brašno, pa u umućeno jaje, pa u mješavinu prezle i parmezana.
Staviti u frižider da se ohladi i stegne (možda 30 minuta).
Zatim ponovo u jaja, pa u prezlu.
Pržiti u dubokom ulju, na tihoj vatri, da porumeni sa svih strana.
Zavisi od debljine, biće potrebno jedno pola sata.
Kad se završi sa mesom, na istu ringlu staviti neku manju šerpu.
Sipati neutralnu pavlaku i u njoj rastopiti sir. So i biber.