Pages - Menu

BLAGDANSKI RECEPTI

DODATNO

ponedjeljak, ožujka 03, 2014

Bosanski Lokumi

Sastojci:
-500 gr brašna
-3 komjaja
-1/2 lit. mlakog mlijeka
-po potrebi soli
-ulje za prženje
-1 kesica germa/kvasac
Priprema:
U zdjelu staviti brašno, so,  dodati jaja, kvasac, pa promiješati, staviti germu i zakuhati tijesto sa mlakim mlijekom da bude meko. Ostaviti da stoji 1,5 do 2 sata, uz povremeno miješanje, jer tijesto bude bolje što se više puta premijesi. Staviti 1 drvenu kašiku soli. Kad je tijesto naraslo, premijesiti ga, prebaciti na brašnom posutu podlogu i razvaljati oklagijom na debljinu otprilike 1 cm.
Isjeći na kocke. Pržiti na dobro zagrijanom ulju, u velikoj tavi jer ih više stane pa ide brže.