-500g junetine (ja više volim teletinu :) od plećke ili vrata
-2 glavice crvenog luka
-1 čehno bijelog luka
-5 malih gljiva šampinjona (isjeckanih)
-začini: so, biber, vegeta, crvena paprika
-1 kašika brašna
-1 goveđa kocka
-margarin za kuhanje
Priprema:
Prvo sitno isjeckati luk, izrezati meso na kockice i u jedan lonac sa debljim dnom staviti margarin za kuhanje. Kada se istopi i zagrije, stavitiluk da se dinsta. Kada je dobro omekšalo staviti crvenu papriku i sve dobro izmiješati. Zatim dodati meso i nekoliko minuta sve skupa miješati. Nakon toga jednu staviti punu kašiku brašna uz stalno miješanje oko pet minuta. Tada uliti vruću vodu, začine i goveđu kocku.
Kada gulaš provri smanjiti temperaturu i protisnuti u to bijeli luk i gljive. Kuhati na laganoj vatri oko sat vremena.
Gulaš na ovakav način bude jako ukusan, a luk se jednostavno pretvori u sos. Gulaš se servira sa rižom ili dinstanim krompirom uz malo kajmaka ili pavlake.